Home » Consult

Consult

KIND en scheiding biedt hulp en advies bij opvoedingsvragen in echtscheidingssituaties. Omdat elk gezin anders is, wordt de hulp aangepast aan jouw situatie en jouw behoefte. Het advies wordt altijd gegeven vanuit het belang van het kind, er vanuit gaande dat dat ook het belang van de ouders is.

Telefonisch advies
Wanneer je je afvraagt of je met jouw vragen bij KIND en scheiding op het juiste adres bent, kunnen we dat telefonisch bespreken en bekijken welke hulp er nu nodig is.

Adviesconsult
Tijdens een adviesconsult op de praktijk bespreken we jouw huidige situatie en bekijken we tegen welke vragen je aanloopt. Samen bekijken wat jouw kinderen nu nodig hebben van jou en je partner en krijg je inzicht in hoe kinderen een scheiding beleven. We bespreken wat jij kunt doen om je kinderen zo goed mogelijk te begeleiden, op een manier die bij jullie en jullie situatie past. Na enkele weken plannen we een evaluatie-gesprek om te bekijken hoe het gaat. Samen besluiten we of/welke verdere hulp nodig is.

SKYPE-consult
Wanneer je niet in staat bent om naar de praktijk te komen, is een adviesconsult via SKYPE mogelijk.

Begeleiding voor de kinderen
Een scheiding verwerken is niet niets. Het liefst begeleid je je kind zelf, maar soms heeft je kind wat extra hulp nodig om de scheiding te verwerken.  Jessica Kleijweg is kindertherapeut en heeft inmiddels veel ervaring met de begeleiding van de kinderen in echtscheidingssituaties in haar praktijk Talent in Progress.