Home » Advies en voorlichting

Advies en voorlichting

Kinderen van gescheiden ouders?

KIND en scheiding biedt hulp en advies bij opvoedingsvragen over kinderen van gescheiden ouders. Omdat elk gezin anders is, wordt de hulp aangepast aan jouw situatie en jouw behoefte. Het KIND staat altijd centraal en het advies zal gegeven worden vanuit het belang van het kind.

KIND en scheiding adviseert over:

- Communicatie
Wat vertel je wel en wat vertel je niet? Hoe vertel je je kinderen dat jullie gaan scheiden? Wat zal dat met je kind doen? En hoe blijf je on speaking terms met je ex-partner?

- Het ouderschapsplan
Wat komt er in een ouderschapsplan? En wat zijn daarbij de beste beslissingen voor je kinderen? Hoe vind je de balans tussen het belang van je kind en je eigen belang?

- Co ouderschap en omgang
Wat willen jullie zelf en wat heeft je kind nodig van jullie als gescheiden ouders? Welke vorm van omgang is mogelijk en wenselijk?

- Het samengestelde gezin
Hoe gaan jullie om met nieuwe partners en wat betekent dit voor jullie kind? Hoe en wanneer introduceer je een nieuwe partner en welke rol zal deze stiefouder spelen in de opvoeding?

- Alleenstaande ouder
Hoe ga je om met je eigen verdriet en boosheid, terwijl je er ook voor je kinderen wil zijn?  Moet je papa en mama tegelijk zijn?

Kindenscheiding.com helpt u graag verder bij deze en andere vragen.
Wilt u een afspraak maken op de praktijk om uw situatie te bespreken? Neem contact op.