Home » Visie

Visie

Je hebt besloten om uit elkaar te gaan. Een enorme stap. Je leven ligt overhoop. En niet alleen jouw leven; ook je kinderen krijgen te maken met onzekerheid en verdriet.

Elk kind verdient steun, bevestiging en geborgenheid in moeilijke perioden. Maar hoe bied je die steun als je het zelf ook moeilijk hebt? Hoe zorg je voor stabiliteit? Moet je papa en mama tegelijk zijn? Hoe ga je met je eigen verdriet om? En hoe beleven je kinderen de scheiding eigenlijk? Gevoelens van schuld, falen en schaamte bij ouders maken dat hier weinig over gesproken wordt en er pas hulp ingeschakeld wordt  als de problemen bij de kinderen groter worden.

Hulp bij scheiding
KIND en scheiding biedt hulp bij het opvoeden van kinderen in een echtscheiding, omdat we vinden dat elk kind de steun verdient in een moeilijke tijd. En het liefst van hun eigen ouders. KIND en scheiding helpt je om inzicht te krijgen in de belevingswereld van je kinderen en geeft advies over hoe je in het belang van je kinderen de scheiding vorm kunt geven.

Met passie voor het welzijn van de kinderen en het geloof in de mogelijkheden van hun ouders.

KIND en scheiding is een initiatief van Jessica Kleijweg, speltherapeute en sinds 2009 eigenaresse van Talent in Progress, praktijk voor kindertherapie.